Alpen Trail: Tanay juni 2010

Expeditieverslag door deelnemer Ivo van der Vlis:

In juni 2010 was er weer een Alpentrail olv Derk Egeler. Gijs, Hans , Jan, John, Floor, Philip, Ivo en gids Claude verlieten op woensdag 2 juni bij Tanay (Zwitserland, boven meer van Geneve) de bewoonde wereld om een viertal dagen op zoek te gaan naar binding met de natuur en met zichzelf. Deze Alpentrail was voor alle deelnemers een onvergetelijke aaneenschakeling van bijzondere momenten: van regen en koud, zon en warmte, steile toppen, steenbokken en marmotten, glijpartijen door de sneeuw, sterrenhemels, mist en lage bewolking, fysieke inspanning, ultieme rust en uiteindelijk een welverdiende glas bier of wijn bij terugkeer in het dal.

Tijdens de kringgesprekken passeerde een palet aan levenservaringen de revue. Angst, boosheid, verdriet, trots, kracht, vreugde en genot gaven de trail een dimensie die helaas vaak in de hectiek van het dagelijkse bestaan node worden gemist. Hernieuwde voornemens, concluderende beschouwingen, binding tussen ervaringsgenoten en inzichten in het hoe en waarom van het leven werden rond het warme kampvuur via de talkingstick gedeeld.

Al met al creëerde deze dagen positieve energie en kracht om verder te gaan op de wegen die ieder van ons bewandeld, privé of werk, en wetend dat er altijd trailgenoten zijn waar op teruggevallen kan worden wanneer een steuntje in de rug wordt gewaardeerd.

Video