We gebruiken de U-Curve als kernbenadering voor de leiderschapstransformatie. De U-Theorie is een methodologie waarbij nieuwe realiteiten worden gecreëerd door het volgen van natuurlijke stappen in onze benadering en het activeren van onze creativiteit. Grondleggers zijn Jaworski, Senge en Scharmer (Theory U).

De essentie van Theory U is het (leiderschap)vermogen om verbinding te maken met  ons diepe, innerlijke weten. Door de shift van DOEN naar ZIJN komen we in stilte- in aanraking met de bron van inzicht, creativiteit en vernieuwing. De essentie is niet: ik denk, dus ik besta (cogito ergo sum), maar is: iets ontstaat omdat ik geheel aanwezig ben in het NU (Presencing). Het gaat dus om de kwaliteit en de intentie van de aandacht die ik geef aan een situatie.

In het kort kent de U-Curve drie belangrijke stappen:

  1. Tot in het diepst observeren (zonder oordeel) van de situatie en beseffen dat ik deel uitmaak van het geheel dat ik beschouw.
  2. Met hart en ziel  stel ik mij open voor wat zich nu aandient uit het niets en mijn hoogste potentieel aanspreekt.
  3. Ik handel direct vanuit deze inspiratie en met verbeeldingskracht verbeter ik continue de oplossing.

Uit onderzoek is gebleken dar vrijwel alle baanbrekende innovaties en spraakmakende wetenschappelijke inzichten voort zijn gesproten uit dit proces.

Literatuur:

  • Synchroncity , Joseph Jaworski
  • Presence , Senge, Scharmer, Jaworski en Flowers
  • Theory U, Scharmer
  • Source, Jaworski